Охрид · Република Северна Македонија 20 мај, во 05:53
15°
90 мин. Времето
делумно облачно
06:00
15
°
делумно облачноМожност за врнежи
30 %
07:00
17
°
делумно облачноМожност за врнежи
30 %
08:00
19
°
претежно облачноМожност за врнежи
30 %
09:00
20
°
врнежМожност за врнежи
50 %
10:00
21
°
делумно облачноМожност за врнежи
40 %
11:00
23
°
делумно облачноМожност за врнежи
30 %
12:00
24
°
делумно облачноМожност за врнежи
20 %
13:00
25
°
сончевоМожност за врнежи
20 %
14:00
26
°
сончевоМожност за врнежи
20 %
15:00
26
°
сончевоМожност за врнежи
20 %
16:00
27
°
сончевоМожност за врнежи
20 %
17:00
26
°
сончевоМожност за врнежи
30 %
18:00
25
°
делумно облачноМожност за врнежи
40 %
19:00
23
°
грмежиМожност за врнежи
60 %
20:00
21
°
делумно облачноМожност за врнежи
40 %
21:00
18
°
јасноМожност за врнежи
30 %
22:00
17
°
јасноМожност за врнежи
20 %
23:00
16
°
јасноМожност за врнежи
20 %
00:00
15
°
јасноМожност за врнежи
20 %
01:00
15
°
јасноМожност за врнежи
20 %
02:00
15
°
делумно облачноМожност за врнежи
20 %
03:00
14
°
делумно облачноМожност за врнежи
10 %
04:00
14
°
претежно облачноМожност за врнежи
10 %
05:00
13
°
претежно облачноМожност за врнежи
10 %
06:00
14
°
претежно облачноМожност за врнежи
10 %
07:00
15
°
претежно облачноМожност за врнежи
10 %
08:00
18
°
претежно облачноМожност за врнежи
10 %
09:00
20
°
претежно облачноМожност за врнежи
10 %
10:00
22
°
делумно облачноМожност за врнежи
10 %
11:00
23
°
сончевоМожност за врнежи
10 %
12:00
24
°
сончевоМожност за врнежи
10 %
13:00
26
°
сончевоМожност за врнежи
20 %
14:00
26
°
сончевоМожност за врнежи
30 %
15:00
27
°
делумно облачноМожност за врнежи
40 %
16:00
26
°
громМожност за врнежи
60 %
17:00
26
°
делумно облачноМожност за врнежи
40 %
18:00
25
°
сончевоМожност за врнежи
30 %
19:00
23
°
сончевоМожност за врнежи
20 %
20:00
20
°
јасноМожност за врнежи
10 %
21:00
18
°
јасноМожност за врнежи
10 %
22:00
16
°
јасноМожност за врнежи
10 %
23:00
16
°
делумно облачноМожност за врнежи
10 %
Предупредување за опасно време Од утре попладне голема шанса за грмежи

ВреметоРадар

Прогноза
Мапа

До пладне
20
°
врнежМожност за врнежи
50 %
Попладне
27
°
сончевоМожност за врнежи
40 %
Во вечер
18
°
грмежиМожност за врнежи
60 %
Ноќе
13
°
делумно облачноМожност за врнежи
20 %
До пладне
20
°
делумно облачноМожност за врнежи
10 %
Попладне
27
°
громМожност за врнежи
60 %
Во вечер
18
°
јасноМожност за врнежи
20 %
Ноќе
13
°
делумно облачноМожност за врнежи
40 %
До пладне
19
°
делумно облачноМожност за врнежи
50 %
Попладне
24
°
сончевоМожност за врнежи
10 %
Во вечер
14
°
јасноМожност за врнежи
10 %
Ноќе
9
°
јасноМожност за врнежи
20 %
До пладне
18
°
сончевоМожност за врнежи
20 %
Попладне
23
°
делумно облачноМожност за врнежи
20 %
Во вечер
14
°
јасноМожност за врнежи
10 %
Ноќе
8
°
јасноМожност за врнежи
10 %
До пладне
17
°
делумно облачноМожност за врнежи
10 %
Попладне
24
°
делумно облачноМожност за врнежи
10 %
Во вечер
15
°
јасноМожност за врнежи
10 %
Ноќе
9
°
јасноМожност за врнежи
10 %
До пладне
17
°
делумно облачноМожност за врнежи
20 %
Попладне
24
°
громМожност за врнежи
80 %
Во вечер
15
°
грмежиМожност за врнежи
60 %
Ноќе
13
°
врнежи од дождМожност за врнежи
50 %
До пладне
15
°
делумно облачноМожност за врнежи
50 %
Попладне
19
°
громМожност за врнежи
70 %
Во вечер
15
°
врнежи од дождМожност за врнежи
60 %
Ноќе
12
°
претежно облачноМожност за врнежи
40 %
До пладне
15
°
претежно облачноМожност за врнежи
40 %
Попладне
19
°
громМожност за врнежи
60 %
Во вечер
16
°
делумно облачноМожност за врнежи
40 %
Ноќе
12
°
јасноМожност за врнежи
20 %
До пладне
16
°
сончевоМожност за врнежи
20 %
Попладне
20
°
претежно облачноМожност за врнежи
40 %
Во вечер
17
°
делумно облачноМожност за врнежи
30 %
Ноќе
12
°
јасноМожност за врнежи
20 %
До пладне
16
°
сончевоМожност за врнежи
20 %
Попладне
23
°
делумно облачноМожност за врнежи
20 %
Во вечер
18
°
јасноМожност за врнежи
20 %
Ноќе
14
°
јасноМожност за врнежи
20 %
До пладне
17
°
сончевоМожност за врнежи
20 %
Попладне
24
°
делумно облачноМожност за врнежи
20 %
Во вечер
18
°
јасноМожност за врнежи
20 %
Ноќе
14
°
јасноМожност за врнежи
20 %
До пладне
17
°
сончевоМожност за врнежи
30 %
Попладне
23
°
сончевоМожност за врнежи
40 %
Во вечер
17
°
јасноМожност за врнежи
30 %
Ноќе
14
°
делумно облачноМожност за врнежи
20 %
До пладне
17
°
сончевоМожност за врнежи
20 %
Попладне
23
°
делумно облачноМожност за врнежи
20 %
Во вечер
19
°
јасноМожност за врнежи
20 %
Ноќе
14
°
јасноМожност за врнежи
20 %
До пладне
18
°
сончевоМожност за врнежи
20 %
Попладне
25
°
делумно облачноМожност за врнежи
20 %
Во вечер
20
°
јасноМожност за врнежи
20 %
Ноќе
15
°
јасноМожност за врнежи
20 %
денес20.05
27
°
15
°
гром
часови на сонцето
10 h
Можност за врнежи
60 %
утре21.05
27
°
13
°
гром
часови на сонцето
10 h
Можност за врнежи
60 %
среда22.05
24
°
13
°
сончево
часови на сонцето
12 h
Можност за врнежи
50 %
четврток23.05
23
°
9
°
сончево
часови на сонцето
12 h
Можност за врнежи
20 %
петок24.05
24
°
8
°
делумно облачно
часови на сонцето
11 h
Можност за врнежи
10 %
сабота25.05
24
°
9
°
гром
часови на сонцето
7 h
Можност за врнежи
80 %
недела26.05
19
°
13
°
гром
часови на сонцето
6 h
Можност за врнежи
70 %
понеделник27.05
19
°
12
°
гром
часови на сонцето
6 h
Можност за врнежи
60 %
вторник28.05
20
°
12
°
делумно облачно
часови на сонцето
10 h
Можност за врнежи
40 %
среда29.05
23
°
12
°
сончево
часови на сонцето
13 h
Можност за врнежи
20 %
четврток30.05
24
°
14
°
сончево
часови на сонцето
13 h
Можност за врнежи
20 %
петок31.05
23
°
14
°
сончево
часови на сонцето
13 h
Можност за врнежи
40 %
сабота1.06
23
°
14
°
сончево
часови на сонцето
12 h
Можност за врнежи
20 %
недела2.06
25
°
14
°
сончево
часови на сонцето
13 h
Можност за врнежи
20 %
денес — гром
во текот на денот
60 % | 1-2 мм | 1 h
05:13 19:53
УВ индекс: 7
навечер / ноќе
30 % | претежно суво
слаб ветер од ЈЗ (3 м/с)

ВетерРадар

Прогноза за 14 дена

По
15
27
Вт
13
27
Ср
13
24
Че
9
23
Пе
8
24
Са
9
24
Не
13
19
По
12
19
Вт
12
20
Ср
12
23
Че
14
24
Пе
14
23
Са
14
23
Не
14
25
Макс (°C)
Мин (°C)
повеќепомалку

ТемператураРадар

Мерења во регионот

Ohrid-aerodrom (700m)
20°
-
Ветер И 3 м/с

Bitola (589m)
15°
претежно јасно
Ветер J 1 м/с

Претходни податоци Охрид

Метеоролошка станица Ohrid-aerodrom

ДождРадар

Астро-инфо

денес
05:53 локално време
Сонце
05:13
19:53
Месечина
16:56
03:25
Растечка месечина