УВ индекс Неготино

Неготино
7
висок
2
3
5
6
7
7
6
5
3
2
1
08:00
10:00
12:00
14:00
16:00
18:00
часови на сонцето
12 h
05:19 20:05
35°
макс
низок
умерен
висок
многу висок
исклучително висок
7
висок
2
3
5
7
7
7
6
4
2
1
08:00
10:00
12:00
14:00
16:00
18:00
часови на сонцето
11 h
05:20 20:04
33°
макс
5
умерен
1
2
3
3
4
5
4
3
2
1
08:00
10:00
12:00
14:00
16:00
18:00
часови на сонцето
9 h
05:21 20:03
32°
макс
5
умерен
2
3
4
5
5
3
2
2
2
1
08:00
10:00
12:00
14:00
16:00
18:00
часови на сонцето
9 h
05:22 20:02
30°
макс
6
висок
1
2
3
4
4
4
3
6
08:00
10:00
12:00
14:00
16:00
18:00
часови на сонцето
6 h
05:23 20:01
29°
макс
6
висок
1
3
5
5
6
6
5
6
4
2
1
08:00
10:00
12:00
14:00
16:00
18:00
часови на сонцето
5 h
05:24 20:00
27°
макс

ТемператураРадар

Легенда

низок
умерен
висок
многу висок
исклучително висок

Познавањето на вредноста на УВ индексот ви помага подобро да го планирате вашиот престој на отворено. Заштитни мерки како крема за сончање и очила за сонце се препорачуваат кога вредноста на УВ индексот е висока. Останувањето под сенка и носењето соодветна облека со заштита од ултравиолетови зраци, исто така, може да помогне да се избегне оштетување на здравјето, како што се изгореници од Сонце или дури и опасен рак на кожата.

0-2
низок: не се потребни заштитни мерки.
3-5
умерен: неопходна заштита.

Во текот на пладневните часови, барајте сенка, носете соодветна облека, капа и очила за Сонце, користете крема за сончање со доволен фактор за заштита од Сонце за непокриена кожа.

6-7
висок: неопходна заштита.

Во текот на пладневните часови, барајте сенка, носете соодветна облека, капа и очила за Сонце, користете крема за сончање со доволен фактор за заштита од Сонце за непокриена кожа.

8-10
многу висок: неопходна посебна заштита.

Избегнувајте да бидете на отворено на пладне. Ако тоа не е можно, побарајте сенка. Носете очила за Сонце, соодветна облека и капа со широк обод. Нанесете крема за сончање со висок заштитен фактор.

11-12
исклучително висок: неопходна посебна заштита.

Избегнувајте да бидете на отворено на пладне. Ако тоа не е можно, побарајте сенка. Носете очила за Сонце, соодветна облека и капа со широк обод. Нанесете крема за сончање со висок заштитен фактор.